Add meg itt a címsor szövegét

Miért menjek el hozzátok?

Te hogy neveznél egy olyan helyet, ahol békében megfér egymás mellett Édes Ancsa frissen sütött pitéje, Évi házi süteménye és az Awaken speciality kávéja?

Editke szörpjei, a Radvánszky család gyümölcslevei, a szentandrási sörökkel és kis hazánk legjobb boraival?

A csemegepult 80%-ában helyi termelők finomságai, míg a maradék 20-ban francia sajtok és olasz szalámik.

Ha pedig szeretnéd, hogy neked is jusson a kovászos kenyérből, gyere időben, vagy tetess félre, mert addiktív…

A pultban egykori sportolók, táncosok, és törzsvendégből lett munkatársak.

Ha akarod kávézó, ha akarod borbár, ha akarod kultúrpresszó.

De leginkább Barátkozó.

És nincs is étlap?
De van, de inkább csak iránymutatásnak vedd.
Ráfér egy A4-es oldalra, és majd inkább hagyatkozz a csapat aznapi ajánlatára.
Szigorúan azt kapod, amit magunknak is készítünk.
Szezonális alapanyagokból, a legfrissebb termelői hozzávalók felhasználásval.

A kávé

“Ne is gondolkozzatok, az Awaken-es srácoktól rendeljétek a kávét. Jó fejek, és piszok jó kávékat pörkölnek.” – adta parancsba 2 héttel a ‘21-es nyitás előtt barátunk és mentorunk, Dékány Gergő. 

Mi pedig eminens diákok módjára bólogattunk, rendeltünk, és rendelünk tőlük azóta is. A kis tatai pörkölő csapata kizárólag a legjobb minőségű nyers kávét szerzi be Costa Rica-tól Kenyáig. Minden héten frissen pörkölnek, hogy a ti csészétekbe is a legzamatosabb fekete kerülhessen. 

A bal oldali örlőben mindig egy brazil a klasszikusabb ízvilág kedvelőinek, míg a “jobb sarokban” egy igazi, világos pörkölésű az erre fogékonyaknak (Igen, ha még sosem ittál ilyet, savanyúnak fogod mondani, de csak tessék kóstolni tovább, egyszer majd jön a bekattanás, és onnantól nincs visszaút… :))

 

Ennél valamit a kávé mellé?

A TÁL

Szigorúan kedvenc kistermelőink portékáiból válogatva:

  • kovászos kenyér Évitől,
  • házi kencék Editkétől,
  • érlelt sonka, füstölt kolbász, szalámi vagy egyéb “disznóságok” főként Xavéréktól, Szabolcséktól vagy Zsoltéktól.
  • Érlelt sajtok a Örménykútról,
  • friss idény zöldégek a helyi kertekből vagy savanyított finomságok télvíz idején.

Reggel a kávéd mellé, este borhoz vagy pezsgőhöz. Napközben pedig csak tőled függ, mivel kéred… 👍

A signature termék, ami igazándiból úgy tette fel a Róka és Mackót a hazai gasztro térképre, hogy egyikünk sem ért a vendéglátáshoz.

De ilyen alapanyagokkal nem nehéz, mondhatnátok, és igatzatok is lenne. 🙂

A melegszendvics

Lali barátunk 2 sarokkal arrébb sütött kiflije (vagy zsemléje) félbe vágva, bőségesen megkenve zöldségkrémmel, rá vékonyra szelt sonka vagy kolbász, jól megszórva a Cervinus Sajtműhely reszelt sajtjával.

Sütőben aranybarnára sütve, mellé friss zöldségek.

Egyszerű és nagyszerű fogás a nap bármely szakában,

  • amivel kért már bocsánatot veszekedés után egy bűnbánó férj a feleségétől…
  • amiért hálálkodott nekem telefonban egy híres újságíró (akiről először azt hittem telefonbetyár)
  • és amit próbálunk ugyan, de még sosem sikerült kétszer pontosan ugyan úgy elkészíteni… 🙂

Napi szendvicsek

Alapból sonkás-padlizsánkrémes-sajtos friss zöldségekkel, és kolbászos-zakuszkás verzióban találod őket a pult tetején.

De (majdnem) minden nap kóstolhatsz olyan különlegességet, mint a céklakrémes-mortadellás savanyított lilahagymával és mikro zölddel, vagy a currys sárgarépa krémmel megkent füstölt harcsás, friss zöldekkel és lime-al.

Hétvégén pedig Évi kovászos focaccia-jából készül olasz szalámis, mozzarellával, friss paradicsommal, rukkolával és olívaolajjal…

Ha pedig ételérzékenység vagy speciális diéta miatt gluténmentes kenyérből kérnéd, vagy vega verzióban bármelyiket, szólj, és igyekszünk elkészíteni neked.

Finomságok amikért megéri eljönni

Édes Ancsa pitéi (és sós finomságai)

Ancsa vendégből lett csapattag, aki civilben szociológia szakos belső értékesítő, csak éppen olyan pitéket, galetteket és batyukat süt a “rendes”munkája előtt hajnalban, amik miatt messzi városokból zarándololnak hozzánk az erre éhes vendégek.

A ferdinánd, a galettek és a szezonális gyümölcsökkel megbolondított túrós batyu mellett neki köszönheti Szarvas a “dübel” szó gasztronómiai létjogosultságát. 🙂

Házi sütemények by Réthy Évi

Évi a Körös-part legszebb cukrászdáját vitte jó ideig, de rájött, hogy ő nem is szeret a pultban állni, sütni viszont annál inkább.

És mivel a pultban állni imádunk, ám sütni egyáltalán nem tudunk, adta magát a kérdés: Évi, volna kedved nálunk mosolyt csalni a vendégek asztalára a Rákóczi túrósoddal vagy karamellés krémeseddel?

És hála a Jóistennek, Évinek volt. Sőt, azóta is van, és a mosoly csalás mellett kétszer is szemtanúi voltunk, amint a süteménye felett komoly, öltönyös uraknak szökött könnycsepp a szemébe, mert “ez a süti pont olyan, mint régen a nagymamánál…”

Innál is valamit? Van pár tippünk

Sörök Békésszentandrásról

Szerencsésnek érezzük magunkat, hogy a szomszéd faluban olyan kisüzemi söröket készítenek, mint Szentandráson.

A csapon lagerek vagy ipák, ha pedig különleges, nagyon kis darabszámban készített teszt-sörökre vagy gyümölcsös finomságra vágysz, irány a szent-andrás-hűtő!

Az igazi ínyenceknek vagy a “Mit vigyek haza hűtőmágnes helyett?” kérdésre csattanós választ keresőknek pedig sok szeretettel ajánljuk a díszdobozos szuper-prémium tételeket.

Ja, és nagyon büszkék vagyunk rá, hogy csináltak nekünk Rókás és Mackós sört is. (ilyet is vigyél haza hűtőmágnes helyett!)

Borivóknak való

Az egyetlen szegmens, amiben nem találtunk helyi beszállítót, így aztán az induláskor felhívtuk az ismerős pincészetek tulajdonosait, hogy ugyan, küldjenek már néhány palackot az ő kedvenc boraikból. Mellé tettük a számunkra legkedvesebb tételeket, például Balázs anyukájának a kedvenc furmintját, vagy azt a kékfrankost, amit Panka és Bandi ittak az első randijukon…

Mára ez a borsor kicsit kibővült, mert sok olyan termelővel hozott össze minket a sors, akik ne csak kiváló borokat készítenek, de legfőképp remek emberek. Mi pedig büszkén töltjük az ő kezük munkáját a ti poharatokba.

Vigyél haza is valami finomat

Mi van a polcokon?

  • Szörpök és házi kencék Editkétől és Zsuvegától.
  • Savanyított zöldségek a Digikerttől,
  • gyümölcsös tormák Dunszt Zsolték kkamrájából.
  • Szemes kávé otthonra az Awaken-es srácoktól,
  • Lekvárok és 100%-os levek a Radvánszky családtól.
  • Különleges ízvilágú és klasszikus mézek Sovány Dávidtól.
  • Mogyoró és pisztácia krém (a pisztacsokoládéson még dolgoznak) Ágitól

Egyszóval helyi és környék béli termelők ínyencségei, amiket muszáj kipróbálnod.

Reggeli

  • Szörpök és házi kencék Editkétől és Zsuvegától.
  • Savanyított zöldségek a Digikerttől,
  • gyümölcsös tormák Dunszt Zsolték kkamrájából.
  • Szemes kávé otthonra az Awaken-es srácoktól,
  • Lekvárok és 100%-os levek a Radvánszky családtól.
  • Különleges ízvilágú és klasszikus mézek Sovány Dávidtól.
  • Mogyoró és pisztácia krém (a pisztacsokoládéson még dolgoznak) Ágitól

Egyszóval helyi és környék béli termelők ínyencségei, amiket muszáj kipróbálnod.

Oké, sok hasonló hely van, de mi bennetek a különleges?

Mivel nem vagyunk profi baristák, ezért kávézónak nem mernénk hívni.

A borhoz sem értünk, csak szeretjük.

Sőt. Igazándiból mindennemű gaasztronómiai szaktudást nélkülözünk, így maradt a lelkesedés, amivel ezt igyekszünk pótolni.

A vendégeink pedig legalább annyira különbözőek, mint mi, a Róka meg a Mackó.

Egy valami azonban összeköt minket:

Szeretünk jókat enni és inni. És szeretünk itt lenni.

A hangulat

Gergő szerint azért jó a Barátkozóba járni, mert itt önmagad lehetsz, és “nem kell valahogy csinálni”.

Sörözz harsányan, olvass csendben, kávézz átszellemülten, dolgozz komolyan a laptopod előtt, vagy ülj oda hozzánk a pulthoz uzsonnázni!

A lényeg, hogy itt nem kell máshogy viselkedni, mint ahogyan az szívből jön.

Örülünk, ha megosztod velünk az elcseszett vizsga bánatát, vagy a sikeres lánykérés örömét, de akkor sincs gond, ha egyaltalán nincs kedved beszélgetni, csak vigyük a kávédat és hagyjunk békén.

Csak, ahogy jól esik…

Mert van egy csapat

Végy egy jó kapust! -mondja a népi sport bölcselet, és tádámm, Bazsi személyében meg is van az egykori hálóőr.

Aztán fűszerezd meg egy legalább annyira teljesítmény kényszeres és munkamániás volt kosarassal.

Adj hozzájuk két szintén ex-sportoló feleséget, akik a pultban és az excel táblák előtt vigyázzák, nehogy a Róka és a Mackó túl nagy butaságot csináljon.

És aztán jöhetnek az egykori játékostársak, színházi táncosból lett pultosok,alkalmazott statisztikusi diplomás süti-varázslók, bölcsész diplomás pite forradalmárok és barátaik.

Itt egyikünk sem tanulta ezt a szakmát, de mindannyian imádjuk.

Meg, hát lassan annyit álltunk már együtt a pultban, hogy a végén még barátok leszünk…

Elmennék hozzátok...

Rövid szöv
Elérhetőségeg
Cím
Parkolás

Mások így érezték magukat

Események

Feliratkozás

Reggeli